În perioada 24-25 iunie 2018 a avut loc la Singapore conferința inaugurală a celor mai prestigioase organizații-pilon ale profesiunii de evaluare, IVSC (International Valuation Standard Council) și WAVO (Asociatia Mondială a Organizațiilor de Evaluatori).

După o perioadă dificilă de discuții și armonizări, în noiembrie 2016 la Daegu în Coreea de Sud s-a semnat memorandumul de cooperare între cele două asociații mondiale – care constituie baza unei dezvoltări consistente și o recunoaștere a profesiei de evaluare în rândul profesiilor industriei financiare.

IVSC (International Valuation Standard Council) este recunoscut ca emitentul de standarde profesionale iar WAVO (World Association of Valuers Organisations) are ca obiective promovarea acestora în rândul organizațiilor de evaluatori și procesul de instruire.

Prestigioasa manifestare s-a bucurat de o largă participare internațională, fiind deschisă de președintele IVSC Sir David Tweedie și Prof. Dr. Lim Lan Yuan – președintele WAVO, în prezența d-nei Ministru al Infrastructurii și Mediului din Singapore, Dr. Amy Khor.

Conferința constituie începutul unui proiect de perspectivă care va reuni periodic în diferite locații de pe toate continentele personalități și liderii organizațiilor profesionale relevante ale evaluatorilor.

România, prin asociația profesională ANEVAR – membră fondatoare a WAVO – a avut și are o contribuție semnificativă în promovarea profesiei și este recunoscută de toate organizațiile profesionale importante. De asemenea, Adrian Crivii, președinte ANEVAR 2001-2003, este membru in personam al Comitetului Executiv și vicepreședinte al WAVO.

WAVO a onorat pentru a doua oară (prima dată în 2008) invitația ANEVAR de a organiza al 9-lea Congres la București în 6-9 septembrie 2018 – ce va avea ca temă “Etica în profesia de evaluator”.