Soluția noastră e-Factura

La 27 iulie 2023 a fost publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 188, Decizia de punere în aplicare (UE) 2023/1553 a Consiliului din 25 iulie 2023 de autorizare a României să introducă o măsură specială de derogare de la articolele 218 și 232 din Directiva 2006/112/CE privind sistemul comun al taxei pe valoarea adăugată.

Decizia permite României, începând cu data de 1 ianuarie 2024, să instituie facturarea electronică obligatorie pentru toate tranzacțiile efectuate între persoanele impozabile stabilite pe teritoriul României.

Operatorii economici persoane impozabile stabilite în România, indiferent dacă sunt sau nu înregistrați în scopuri de TVA, pentru livrările de bunuri și prestările de servicii care au locul livrării/prestării în România, au obligația începând cu 01.01.2024 să transmită facturile în sistemul național privind factura electronică RO e-Factura.

Contribuabilii vor trebui să își implementeze procesul de facturare electronică, să adapteze și să implementeze noi aplicații informatice pentru prelucrarea acestora și pentru transmiterea și recepția pe formatul impus de ANAF. În acest sens, este nevoie să identifice în cel mai scurt timp posibil soluțiile informatice cele mai potrivite pentru modelul lor de afaceri.

Astfel, recomandăm tuturor contribuabililor să demareze pregătirile pentru implementarea e-Factura pentru a se asigura că se vor putea conforma noii obligații, să analizeze informațiile deja existente în sistemele informatice interne, să constate și să remedieze eventualele probleme privind informațiile care trebuie raportate și să identifice cele mai potrivite soluții de extragere, transpunere/mapare a informatiilor, generare, transmitere si preluare a XML-urilor aferente facturilor (atat pentru facturile de vanzare cat si pentru facturile de achizitie) .

Echipa noastră de consultanți, atât din domeniul fiscal-contabil, cât și specialiști IT, vă pune la dispoziție soluții privind implementarea e-Factura pentru a veni în sprijinul nevoilor și specificului companiei dumneavoastră.

Darian Drs în cifre:

0%
National coverage
0+
Proiecte unice
0+
Ore de consultanță anuală
0+
Clienți

PAȘII NECESARI PENTRU IMPLEMENTAREA E-FACTURA

Echipa noastră de consultanți, atât din domeniul fiscal-contabil, cât și specialiști IT, vă pune la dispoziție soluții privind implementarea e-Factura pentru a veni în sprijinul nevoilor și specificului companiei dumneavoastră.

DARIAN E-FACTURA – Principalele funcționalități

  • Modul facturi de vânzare – flux de procese

e-Factura

  • Modul facturi de achiziție – flux de procese

e-Factura

Vino să lucrăm împreună!

  • Avem experiență în toate industriile și înțelegem provocările care pot apărea din perspectiva contabilității și finanțelor..

  • Vă putem ajuta pe tot parcursul procesului de implementare a facturării electronice.

    CLIENȚII NOȘTRI