Având în vedere rolul de parteneri de încredere ai clienților noștri, noi, profesioniștii Darian, suntem în permanență pregatiți să sprijinim companiile în adaptarea la toate cerințele fiscale și nu numai. Astfel, odată cu implementarea raportării SAF-T, am dezvoltat un nou departament în cadrul grupului nostru, specializat pe zona de consultanță SAF-T (unde sprijinim companiile aflate în proces de implementare cu răspunsuri la întrebări specifice, asistență referitoare la generarea și validarea declarației, precum și cu verificarea corectitudinii declarației atât ca și continut, cât și din perspectiva corelării cu alte declarații fiscale) și implementarea efectivă a raportarii SAF-T, prin aplicația de raportare dezvoltată de noi, Darian SAF-T.

În contextul demarării verificărilor declarațiilor SAF-T la nivelul ANAF (anumiți mari contribuabili primind deja notificări de conformare), vă scriem pentru a vă invita la cursul organizat de echipa noastră cu privire la procedura de verificare a declarației SAF-T. Cursul va avea tematica „Chei de verificare pentru declarația SAF-T – procedură și probleme frecvent întâlnite în practică” și va avea loc în data de 16 ianuarie 2024, online (pe platforma Zoom). Cursul va dura 5 ore și se va desfășura în intervalele orare 10:00 – 12:30, respectiv 13:30 – 16:00.

Echipa noastră a efectuat zeci de verificări ale declarațiilor atât pentru contribuabili mari, cât și pentru contribuabili mijlocii, în multe situații fiind identificate neconcordanțe majore între secțiunile declarației SAF-T sau între informațiile cuprinse în declarația SAF-T și declarații fiscale. Erorile au fost cauzate atât de erori de programare la nivelul furnizorului soluției de software, cât și de erori în ceea ce privește informațiile incluse.

Cursul va cuprinde explicații practice privind verificarea declarației SAF-T atât în ceea ce privește conformitatea cu specificațiile SAF-T, cât și în ceea ce privește corelarea datelor incluse în declarație – corelații între diversele secțiuni SAF-T (balanță de verificare, registrul jurnal, facturi, plăți), corelații între declarația SAF-T și declarațiile de TVA (D300, D390, D394), corelații între declarația SAF-T și declarația D100.

Taxa de participare pentru o persoană este de 900 lei excl. TVA.

Dacă vă doriti să participați la curs, vă rugăm să ne scrieți la adresele oana.rada@darian.ro și cristina.vasile@darian.ro.

Alternativ, ne puteți suna la numărul de telefon 0766.534.231.

Multumim,
Echipa Darian