Implicarea DARIAN în proiecte de sprijinire a comunității și încurajare a performanței a fost o constantă în cei peste 25 de ani de prezență activă în mediul de afaceri din România. Știm că evoluția mediului de afaceri este strâns legată de dezvoltarea comunității, motiv pentru care am susținut diferite proiecte comunitare ori de câte ori am avut ocazia, iar responsabilitatea corporativă socială a devenit parte integrantă a companiei noastre.

Pe parcursul anului 2016 am reușit să fim aproape de mai multe instituții și asociații, susținând proiecte din diverse domenii și bucurându-ne pentru fiecare proiect implementat cu succes. Am ales să nu ne limităm la un singur domeniu și de aceea DARIAN susține atât educația, cât și cultura și evenimentele artistice. Totodată, nu au fost omise acțiunile cu caracter social, protejarea naturii sau sportul.

 

Am înțeles cât de necesar este să ne implică pe planul asistenței sociale și nu i-am uitat pe cei care trec prin momente dificile. Lor le-am oferit, atât cât am putut, sprijin material și moral pentru a depăși momentele dificile, pentru a le reaprinde speranța în inimi și a-i determina să nu renunțe la visul unei vieți mai bune. Aici putem aminti fie copii orfani aflați în grija Asociației “Căsuța Bucuriei”, fie sprijinul acordat Asociației “Little People” sau „Oncohelp”. Am sprijinit de asemenea și Asociația Nevăzătorilor din România, Filiala Cluj.

Căutăm asiduu diamante neșlefuite, minți strălucitoare care, fără un sprijin financiar sau moral, s-ar pierde și nu ar putea deveni acele nestemate de care societatea românească are atât de multă nevoie. Ne implicăm în susținerea educației tinerilor capabili, ambițioși, care ar putea deveni pietrele prețioase ale societății și a căror sclipire ar putea crește nivelul de dezvoltare al României. Am contribuit în acest sens fie la organizarea de evenimente dedicate dezvoltării culturii manageriale, fie am ales să sprijinim asociații care au acest scop, de a forma și perfecționa tineri manageri. De aceea am fost parteneri ai conferinței internaționale SAMRO, dedicată managementului organizațiilor, dar am susținut și Fundația Oeconomica Timisensis sau Fundația Danis pentru Dezvoltare Managerială.
Am fost alături și de un tânăr deosebit, Dănuț Săndoiu, un solist vocal de excepție care a reușit să ajungă la Berklee College of Music din Boston. Ne-am implicat însă și în educația formală, prin parteneriate cu Universitatea Tehnică și Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din Cluj-Napoca sau cu Universitatea de Vest din Timișoara.

Cultura este un alt domeniu extrem de important pentru compania noastră, pentru că fără această hrană spirituală coagularea unor comunități puternice este greu de imaginat. Am sprijinit, ori de câte ori am avut ocazia, evenimente cultural-artistice, pentru că în opinia noastră, pentru a avea o societate sănătoasă este necesar ca valorile spirituale promovate prin cultură să fie o prezență constantă în comunitate. Prin susținerea acțiunilor culturale am dorit să îi răsplătim pe cei ne ajută să acumulăm bogății spirituale, pe cei care reușesc, prin prestațiile lor, să ne scoată din rutina de zi cu zi, să ne aducă zâmbetul pe buze sau lacrimile în ochi. În acest domeniu am fost alături de multe dintre proiectele Operei Naționale Române din Cluj sau de Asociația Culturală JAD pentru promovarea artei teatrale. În paralel am sprijinit și diverse asociații culturale, cum ar fi Asociația Română pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii Cluj sau Societatea Cultural Patriotică “Avram Iancu”.

Performanța și profesionalismul, dar și dorința de auto-depășire sunt prezente în activitatea de zi cu zi a echipei DARIAN. Tocmai de aceea, compania noastră a fost de-a lungul timpului implicată în susținerea ascensiunilor montane și alpinismului, iar fiecare succes al acestor temerari a fost perceput ca și un succes al firmei noastre. Ce poate fi mai motivant pentru un antreprenor decât să urmărească această luptă a alpinistului cu natura și cu sinele pentru a se auto-depăși și a reuși să urce pe cele mai înalte vârfuri? Lupta permanentă a acestor persoane deosebite, atât cu relieful și condițiile meteorologice, cât și cu propria minte și propriul trup, ne motivează și pe noi, cei care alcătuim compania DARIAN, să ne auto-depășim, să facem zilnic încă un pas pentru a ajunge în vârf. Am fost încă de la început parteneri ai proiectului “7 pași pe acoperișul lumii”, prin care alpinistul Vasile Cipcigan și-a propus să cucerească cele mai înalte vârfuri de pe toate cele 7 continente. În 2016 compania noastră a susținut și cea mai importantă reușită a alpinismului clujean, cucerirea vârfului Manaslu, de 8.156 de metri. Tot în acest domeniu, DARIAN a fost implicat încă de la început în proiectul școlii de alpinism de la Cluj, inițiat de Vlad Căpușan.

Alpinismul și atitudinea presupusă de acest sport ne inspiră, însă susținerea activităților sportive nu s-a limitat doar la ascensiunea montană. Sportul este mai mult decât un hobby și ar trebui să fie practicat la o scară cât mai largă, pentru că sportul înseamnă sănătate, iar o comunitate sănătoasă este o comunitate puternică.
De aceea am ales să sponsorizăm Asociația „U” Rugby, Clubul Sportiv „Ioan Banda” sau Clubul Sportiv “For You”.

Pentru 2017 ne propunem să rămânem un partener activ și responsabil și să ne implicăm în viața comunității. De aceea vom continua să susținem domeniile deja tradiționale pentru noi, sportul și arta, dar vom fi prezenți și în proiecte de protecție socială sau educație.