După cum mulţi dintre voi ştiu deja, Darian DRS a fost fondată în urmă cu peste 26 de ani, la începuturile economiei de piaţă în România. De atunci am continuat să inovăm şi să fim pionieri în domeniu, să deschidem drumuri noi pe care care alţii, după noi, le-au urmat.
Dacă iubeşti muntele aşa cum iubim noi business-ul pe care-l desfăşurăm, vei alege mai degrabă traseele neumblate, vei inaugura trasee noi de escaladă, suprema realizare a unui căţărător. Căci, a merge pe cărări bătătorite de alţii este comod şi aproape sigur, dar, a alege propria cale aduce înzecit mai multă satisfacţie.

Darian - ascensiunea-montana

Himalaya, Vasile Cipcigan pe vârful Manaslu (8.156 m).

Nu te sperii de pericole ci le înfrunţi, îţi gestionezi angoasele şi mergi mereu în sus. Sau, faci un pas în lateral dacă trebuie să-ţi odihneşti mâinile, corpul şi mintea deopotrivă – dar numai pentru a continua în sus şi mai determinat. Greutăţi, piedici, incidente de parcurs, răni deprinse de duritatea stâncii, toate sunt regăsite în business-ul nostru.
Ceea ce rămâne la final este ascensiunea, găsirea permanentă de soluţii într-un teren veşnic schimbător, determinarea, încrederea în propriile forţe şi competenţa dată de un antrenament profesionist şi o experienţă solidă. Nu am fi ajuns unde suntem dacă nu am fi transpus aceste valori în viaţa de zi cu zi a companiei, de 26 de ani încoace. Suntem o echipă de “alpinişti” tineri – cel mai important activ al firmei – care se susţin reciproc într-o sinergie bine orchestrată, având fiecare o experienţă relevantă şi profesionalism dovedit în numeroase proiecte.
A ajunge în vârf nu înseamnă altceva decât a oferi soluţia de care are nevoie compania pe care o asistăm, deopotrivă cu satisfacţia noastră de a fi fost de un real folos, un sprijin acolo unde a fost cu adevărat nevoie.

Darian - ascensiunea-montana

Himalaya, Vlad Căpușan și Zsolt Török pe vârful Peak 5 (6.374 m), first ascent!

Admirăm tenacitatea, curajul, îndelungul antrenament al căţărătorilor şi încercăm să le asimilăm în modul nostru de dezvoltare personală. Căutăm ambiţia temperată de înţelepciune, etica dincolo de realizări efemere şi bucuria de a fi altfel, dar în acord cu nevoile companiilor. Evaluăm riscurile şi luăm deciziile cu responsabilitate maximă, cu ochii la interesele clienţilor noştri. Apreciem competiţia ca un factor de progres, dar credem că cel mai mare challenge rămâne lupta cu noi înşine, travaliu al cărui rezultat duce la soluţia optimă, la problemele complexe ale clienţilor noştri.
Un cunoscut alpinist clujean ne amintea mai deunăzi că, după ascensiunea unui vârf dificil, pe un traseu nou, nu te aşteaptă nimeni pe vârf cu lauri şi urale. Este ceea ce regăsim la Darian în tot ce întreprindem, găsim soluţii, realizăm proiecte complexe în favoarea clientului, dar nu aşteptăm aplauze şi recompense deşarte.
Reputaţia noastră s-a construit în timp, aşa cum ascensiunile repetate ale unui alpinist i-au consolidat renumele.
Reflectând la tot ce-a fost până acum, ne dorim să mergem pe aceeaşi cale: deschizători de drumuri, ascensionând trasee nebătute ca o echipă, cu determinare şi succes pentru clienţii noştri prin soluţiile oferite.
Am susţinut mereu alpinismul şi vom continua să o facem în continuare: suntem cei care l-am susţinut permanent, încă de la început, pe Vasile Cipcigan, cunoscut alpinist clujean, pentru proiectul ”Şapte Paşi pe Acoperişul Lumii” şi, mai recent, în ultima ascensiune reuşită pe vârful Manaslu (8156 m) din Himalaya.
Vom continua să-l susţinem pe Vasile în obiectivele ambiţioase pe care şi le propune, de asemenea, și pe Vlad Căpuşan şi Zsolt Torok, doi atleţi binecunoscuţi în alpinismul de elită, în escaladarea în premieră mondială pe o rută nouă a unuia dintre vârfurile cele mai tehnice din Himalaya, Pumori (7161 m).
Suntem alături de cei care ştiu să îşi depăşească limitele, să meargă mereu în sus în pofida greutăţilor şi să-şi atingă obiectivele cu propriile forţe, dar în acelaşi timp aducând sinergia echipei la un alt nivel. La bilanţ, satisfacţia înseamnă ceva mai mult decât banii, ceva mai mult decât pot spune cuvintele…

Mircea V. IGNAT